Zwam bestrijden

Wij helpen u deskundig bij het doeltreffend bestrijden van zwammen!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van een zwam bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele zwambestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Afspraak maken

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

 Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Zwammen herkennen

Vochtige plekken of ondergronden zijn een ideale plek voor zwammen om te groeien. Onder de grond hebben zwammen grote en lange schimmeldraden en boven de grond hebben ze een paddenstoelachtige voorkomen. Daarbij kunnen ze verschillen qua uiterlijk. De klassieke rode paddenstoel met witte stippen kennen we allemaal wel. Maar ze kunnen er ook bruin van kleur uitzien of zelfs wit.

Omdat er tallen van zwamsoorten bestaan, hebben ze doorgaans ook een andere manier van bestrijding. Wij raden je daarom aan om contact op te nemen met één van onze gespecialiseerde zwammenbestrijders zodat ze je kunnen uitleggen hoe zij je kunnen helpen bij het herkennen en bestrijden van zwammen.

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van een zwam bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
zwam-bestrijden
zwam-verwijderen

Zwammen in huis bestrijden?

Bijna dagelijks krijgen wij de melding dat er mensen zijn die zwammen in huis hebben. Vaak zijn zwammen te vinden op plekken waar je zelf niet vaak komt, denk daarbij maar aan de schuur, kelder of zolder. Omdat dergelijke plekken vochtig kunnen zijn, zijn ze geschikte plekken voor zwammen om te vermenigvuldigen. Zwammen hebben ideaal als temperatuur tussen de 5 en 40 graden nodig om te groeien.

Omdat de meeste ruimten ook een binnentemperatuur hebben binnen dit temperatuurgebied, zijn zwammen het gehele jaar door in ontwikkeling. De schimmels en bacteriën die zwammen met zich meedragen kunnen slecht zijn voor de gezondheid en daarbij kunnen ze ook ongewenste geuren verspreiden. Onze ervaren zwambestrijders weten uitstekend raad met het bestrijden van zwammen in huis! 

 • Professionele zwambestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
 • Spoeddienst 24/7

Zwam zelf bestrijden?

Wil je een zwam zelf bestrijden? Dat kan! Alleen zal dat geen definitief resultaat geven hoogstwaarschijnlijk. De reden is dat de schimmeldraden van de zwammen nogal diep en stevig geworteld kunnen zijn in de ondergrond. Als je de kop van de zwam dus weet weg te halen, is het nog maar de vraag of je ook de schimmeldraden volledig weg hebt kunnen halen. Als de schimmeldraden er nog steeds in zitten, is de kans bijzonder aanwezig dat er weer zwammen zullen vol kunnen groeien na verloop van tijd. En ook bij het weghalen van de schimmeldraden bestaat de kans dat er zwamsporen neervallen op de grond, waar de sporen ook weer tot zwammen kunnen ontwikkelen.

Het kan dus absoluut lastiger zijn dan je zult vermoeden. Vooral als je met een zwammenplaag te maken hebt. Hoe dan ook, de beste manier om aan zwam zelf bestrijden te doen is dat je een gespecialiseerde zwambestrijder inschakelt. Want voor het bestrijden van zwammen zijn er bestrijdingsmiddelen nodig die een bepaalde mate van gif bevatten. En dit soort bestrijdingsmiddelen zijn niet makkelijk te vinden voor particulieren en kunnen ook schadelijke gevolgen voor de gezondheid meebrengen. Een zwambestrijder daarentegen is hiervoor opgeleid en kan dus prima de zwambestrijding voor jou uitvoeren!

Zwambestrijding nodig?

Zwammen hebben vocht nodig als voedingsbodem. Wanneer er vocht in hout zit is dit ideaal voor zwammen om er te groeien. Wanneer dit enige tijd niet opgemerkt wordt zijn de zwammen dermate ontwikkelt, dat er zwambestrijding aan te pas moet komen. Want de gevolgen van zwammen zijn dat de houten constructie in je huis, dak of bedrijf vervangen dient te worden wegens houtrot. In dat geval zal het buitengewoon duur uitpakken. Wij raden daarom aan om de zwambestrijding over te laten aan deskundige zwambestrijders, zodat je letterlijk pijn, moeite en geld kunt besparen. Kan je je alleen al voorstellen hoeveel het zal kosten om de houten constructie van je dak te laten vervangen, naar aanleiding van zwammen?

Hoe gaat het zwam verwijderen?

Om het zwam verwijderen doeltreffend en volledig te kunnen doen, is het zaak dat het deskundig aangepakt wordt. Daarbij komen wij eerst evaluren om welke soort zwam het gaat. Vervolgens kijk je naar wat voor schade de zwam heeft gezorgd en hoe er verdere schade voorkomen kan worden. Na de evaluatie kan onze vakkundige zwambestrijder een plan opstellen waarmee wordt uitgewerkt hoe de zwammen bestreden kunnen worden en met welke aanpak dat zal gebeuren. De zwammen zullen tijdens de zwamverwijdering weggehaald worden, handmatig of middels bijvoorbeeld vuur. Daarna zullen de schimmeldraden in het hout gedood moeten worden met gif. Aan de hand van de schade die het hout heeft opgelopen maakt de zwambestrijder dan op of er nieuw hout moet komen of dat het bestaande hout gerepareerd kan worden. Na aanleg of reparatie van het hout wordt de bovenlaag dan behandeld met speciaal smeersel, zodat er voorkomen wordt dat er nog zwammen op zullen groeien.

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk materiaal

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzaam materiaalgebruik

De materialen die wij gebruiken zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor je met minder herhalende behandelingen goedkoper uitkomt.

deskundig-advies

Deskundig advies

Omdat veel bestrijdingsmiddelen slecht voor je gezondheid kunnen zijn, kunnen wij je hierin van deskundig advies voorzien.

echo-friendly-icon

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel signaleren waar er ongedierte aan het nestelen is, bijvoorbeeld bij de dragende balken in je houten vloer. Dit voorkomen is veel goedkoper dan te laat ingrijpen!

Ongediertebestrijding in Rotterdam

Onze bestrijders zijn professionals in hun vak en kunnen je helpen met een oplossing op maat, die past bij ieder budget. Wil je advies of wil je dat wij met je meedenken? Als Ongediertebestrijder Rotterdam staan we graag voor je klaar!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor zwambestrijding?

Om zwammen te bestrijden bij spoed zijn wij snel op locatie. Onze spoeddienst staat altijd paraat om u te helpen bij zwambestrijding!

Wat zijn de kosten bij een zwam bestrijden?

Het is lastig om een prijsopgave te kunnen geven met betrekking tot een zwam bestrijden, zonder dat wij de situatie hebben gezien. Onze zwambestrijder moet eerst op locatie komen om het zwamprobleem te peilen.

Hoe weet ik wat voor zwammen ik thuis of in mijn tuin heb?

Als u niet weet met welke soort zwammen u te maken heeft, maak dan een video of foto ervan en stuur het per mail naar ons. Onze zwammenspecialist zal u nauwkeurig uitleggen met wat voor zwammen u te maken heeft!

Hoe gaat Ongediertebestrijder Rotterdam te werk tijdens de zwambestrijding?

Onze zwambestrijders gaan deskundig te werk. Eerst kijken we om welke zwamsoorten het gaat, waar de zwammen bevinden, en hoelang de zwammen al aanwezig zijn. Vervolgens maken we gebruik van speciale zwammiddelen om de zwammen bij de bron op te sporen en te bestrijden.

Geven jullie ook garantie voor het zwam bestrijden?

Wij gaan altijd deskundig en doelgericht te werk. De herhalingskans van het zwamprobleem bij u thuis wordt minimaal hierna. Niemand kan u dit met 100% garanderen. Daarom adviseren wij u om een controle ter preventie uit te laten voeren na de zwambestrijding. Zo kunt u er zeker van zijn dat u ontzorgd wordt omtrent de zwammen.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de zwambestrijding?

Het kan zijn dat de zwam in huis of tuin al gezorgd heeft voor schade. De kans is klein dat uw verzekeringsmaatschappij dit zal dekken met uw polis. Mocht het voorkomen dat onze zwambestrijding zal zorgen voor schade? Wij zullen u dan hierover van tevoren informeren natuurlijk. Is er schade ontstaan door onze zwambestrijders? Dan vergoeden wij vaak de schade!

Hoe vaak moeten jullie langskomen voor de zwambestrijding?

Heeft u ons gecontacteerd voor zwambestrijding? Om u in één keer te verhelpen van de zwammen, zullen wij onze uiterste best doen! Wij zullen u vooraf informeren wat de duur zal zijn om u te ontdoen van de zwammen.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Rate this page
Call Now Button