Ratten bestrijden

Wij helpen je in het voorkomen en wegwerken van een rattenplaag!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van ratten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele rattenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Afspraak maken

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

 Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Ratten in huis of bedrijf bestrijden

Een rattenplaag is nooit een per toeval ontstaan iets. Ratten kunnen tevoorschijn komen wanneer er in de buurt bijvoorbeeld rioolproblemen zich voordoen. De geur van afval of eten die voor eenden en vogels worden rondgestrooid buiten zijn ook oorzaken voor de aanwezigheid van ratten. Vooral in de winter komen ratten relatief vaker voor, omdat ze dan buitengewoon meer op zoek naar eten en warme plaatsen om te schuilen.

Bij bedrijven kunnen ratten ook voorkomen door bijvoorbeeld transportgoederen. De ratten zitten in de vracht goederen die vanuit de leverancier of een dergelijk logistieke centrum worden verzonden. Een matige inspectie of onoplettendheid kan ervoor zorgen dat de ratten dan meekomen. Vooral als het gaat om bedrijven, zijn ze volgens wet- en regelgeving verplicht om de ratten te bestrijden. Daarom raden wij bedrijven met klem aan om in dergelijke gevallen een van onze gespecialiseerde rattenbestrijders te contacteren!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van ratten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
ratten-bestrijden
ratten

Zelf ratten bestrijden?

Zelf ratten bestrijden is een flinke opgave, want ratten zijn simpelweg niet makkelijk te vangen. Vaak denken mensen dat rattengif of vallen kunnen helpen. Dat kunnen ze zeker, alleen met beperkte effectiviteit en die hebben ook de nodige nadelen. Kinderen of huisdieren kunnen er bijvoorbeeld ook schade door oplopen.

Neem daarom eerder contact op met een deskundige rattenbestrijder, zodat je voorzien kan worden met het juiste advies. Onze rattenbestrijders kunnen ook langskomen voor een inspectie en jou dan vertellen hoe je de aanwezigheid van ratten of rattenplaag kan bestrijden en voorkomen. Wij staan altijd paraat om jou te helpen bij het bestrijden van ratten!

 • Professionele rattenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
 • Spoeddienst 24/7

Voorkomen van ratten in huis?

Het voorkomen van ratten in huis, tuin of bedrijf is een vraag dat vele mensen dijkwijls bezighoudt. Vooral in de grote steden komen ratten steeds meer voor. Opmerkelijk is dat het aantal ratten aan het groeien is, terwijl het aantal bewoners in de steden ook hard aan het gaan is. Doordat er juist zo veel mensen zijn, is er ook veel voeldsel nodig en beschikbaar. Mensen gooien dan vaak etensresten op de grond, of laten het vallen. Of natuurlijk kunnen ze ook etensresten op de grond rond strooien zodat bijvoorbeeld eenden en vogels het kunnen eten. Maar helaas heeft dit meerdere gevolgen. Waaronder het aantrekken van ratten dus. Ratten zijn daar waar er afval, viezigheid en eten is.

Hoe ratten voorkomen in huis?

Zorg er simpelweg eerst voor dat er geen etensresten op de grond liggen van je straat. Het is vaak verleidelijk voor buren om oud brood of etensresten op straat of op het gras te gooien zodat eenden en vogels ervan kunnen eten. Maar helaas trekt dit ook ratten aan. Ratten zijn overdag niet te zien, omdat ze zich dan schuilhouden. In de nacht zijn ze meestal actief en wanneer ze merken dat er voedsel binnen een bepaald gebied te vinden is, dan nestelen ze zich daar met hele families. Een rat kan per keer gemiddeld vijf jongen krijgen en binnen een paar maanden zijn de rattenjongen al rijp genoeg om zich ook voort te planten.

Vandaar dus dat een rattenplaag bijna onvermijdelijk is als je geen tegenmaatregelen neemt! Wat je dus kan doen ten eerste is dat je geen etensresten op straat gooit voor andere dieren. Vervolgens moet je de dialoog aangaan met je buren om dezelfde bewustwording ook bij hun te creëren. Zowel met etensresten, als met afvalbakken. Afvalbakken moeten ook goed afgesloten worden, of ze nou op straat, thuis of in de tuin staan. In de nacht maken ratten maar al te graag gebruik van deze kans!

Bestrijdingsmiddelen tegen ratten

Bestrijdingsmiddelen tegen ratten zijn vaak ook online te vinden. Of anders uiteraard ook bij de meeste dierenwinkels. Helaas is het zo dat je tegenwoordig geen rattengif mag gebruiken. Al een paar jaar is dit verboden, omdat het slecht afbreekbaar is in het milieu. Daarom moet je je toespitsen op andere bestrijdingsmiddelen tegen ratten die wel beschikbaar zijn. Een standaard voorbeeld zijn rattenvallen. Voordat je er één zelf aanschaft, raden we je aan om eerst je woningcorporatie te bellen. Sommige woningcorporaties hebben rattenvallen beschikbaar voor de huurders. Wanneer je woningcorporatie niet over rattenvallen beschikt, zal je je moeten toewenden aan de gemeente.

De gemeente van Rotterdam bijvoorbeeld komt vaak kosteloos rattenvallen plaatsen bij bewoners. Alleen het nadeel ervan is, vooral bij een rattenplaag, dat de gemeente dit alleen kan doen bij de mensen die hierom vragen. Om echt effect te boeken is het eigenlijk zaak dat de hele buurt rattenvallen aanvraagt bij de gemeente. Maar ook dan moet je de overige tips die we hebben genoemd niet uit het oog verliezen. Het is niet ‘of of’, maar ‘en en’. Ratten zijn namelijk hardnekkige ongedierte en die zal je absoluut niet snel bestreden hebben. Vooral gezien het feit dat ze zich buitengewoon rap kunnen vermenigvuldigen!

Professionele rattenbestrijding nodig?

Hoogstwaarschijnlijk zullen bovenstaande tips niet helpen bij een rattenplaag. Want bij een rattenplaag dweil je simpelweg met de kraan open! Wij raden je daarom oprecht en met klem aan om professionele rattenbestrijders in te schakelen in dergelijke gevallen. Onze rattenbestrijders zijn jarenlang ervaren in het bestrijden en voorkomen van een rattenplaag. Wij weten met allerlei situaties raad en daarom kunnen wij je volledig ontzorgen omtrent rattenbestrijding!

 

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk materiaal

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzaam materiaalgebruik

De materialen die wij gebruiken zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor je met minder herhalende behandelingen goedkoper uitkomt.

deskundig-advies

Deskundig advies

Omdat veel bestrijdingsmiddelen slecht voor je gezondheid kunnen zijn, kunnen wij je hierin van deskundig advies voorzien.

echo-friendly-icon

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel signaleren waar er ongedierte aan het nestelen is, bijvoorbeeld bij de dragende balken in je houten vloer. Dit voorkomen is veel goedkoper dan te laat ingrijpen!

Ongediertebestrijding in Rotterdam

Onze bestrijders zijn professionals in hun vak en kunnen je helpen met een oplossing op maat, die past bij ieder budget. Wil je advies of wil je dat wij met je meedenken? Als Ongediertebestrijder Rotterdam staan we graag voor je klaar!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor de rattenbestrijding?

Bij spoedsituaties komen wij snel naar u. Onze spoeddienst staat om u te helpen dagelijks!

Wat zijn de kosten voor ratten bestrijden?

Het is lastig om een totaalprijs te geven zonder dat wij de situatie gezien hebben. De rattenbestrijder moet eerst op locatie komen om het rattenprobleem te zien.

Hoe weet ik wat voor ratten ik in huis heb?

Als u niet zeker weet met welke ratten u te maken heeft, probeer dan beeldmateriaal te maken en stuur deze naar ons per WhatsApp.
Onze rattenspecialist zal u graag uitleggen met wat voor ratten u te maken heeft.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Rotterdam te werk bij rattenbestrijding?

Onze rattenbestrijders gaan vakkundig aan de slag. Eerst kijken we om welke ratten het gaat, waar de ratten zich bevinden en hoelang de ratten al aanwezig zijn. Vervolgens maken we gebruik van professionele producten om de ratten bij de bron op te sporen en zorgen we voor een blijvende oplossing.

Geven jullie ook garantie voor rattenbestrijding?

Wij gaan altijd doelgericht te werk en pakken het rattenprobleem professioneel aan. De kans op herhaling van het rattenprobleem is minimaal dan. Het is echter onmogelijk om dit altijd met 100% te garanderen. Daarom raden wij u aan om periodiek na de rattenbestrijding ter preventie een inspectie uit te laten voeren. Zo kunt u zeker weten dat u verlost bent van het rattenprobleem.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de rattenbestrijding?

Het kan voorkomen dat de ratten gezorgd hebben voor schade al. De kans is klein dat de verzekeringsmaatschappij dit zal betalen. Mocht het gebeuren dat onze rattenbestrijding zal zorgen voor schade, dan zullen wij tijdig informeren. Is er eventueel schade ontstaan door ons? Dan vergoeden wij de schade in de meeste gevallen. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en hoeft u zich dus geen zorgen te maken!

Hoe vaak moeten jullie langskomen om het rattenprobleem op te lossen?

Heeft u ons ingeschakeld voor rattenbestrijding? Wij zullen u ontdoen van het raattenprobleem. Van tevoren zullen wij u informeren over de behandelduur van de rattenbestrijding.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

5/5 - (1 stemmen)
Call Now Button