Motten bestrijden

Met onze jarenlange ervaring helpen wij je graag in het voorkomen of wegwerken van motten!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van motten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele mottenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Afspraak maken

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

 Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Doeltreffend en snel motten bestrijden

Een mottenplaag is normaliter simpel te constateren. Wanneer je merkt dat onder andere kleding, meubels, verhuisdozen of tapijt aangevreten zijn, dan kan dit een signaal zijn dat er motten aanwezig zijn, of sterker nog: een mottenplaag. Motten zijn insecten die zich snel kunnen vermenigvuldigen en zijn meestal in de nacht actief. Ze eten graag wol, leer of dergelijke producten die van dierlijk komaf zijn. Vooral de larven van de mot vreten diversere producten ten opzichte van de volwassen motten.

Wat je kunt doen om motten te voorkomen of te bestrijden is ten eerste je kasten of kledingkasten goed dicht te doen. Als dat niet meer helpt is het raadzaam dat je een deskundige mottenbestrijder contacteert. Want niet iedereen is bevoegd of uitgerust met de juiste middelen om motten snel en effectief te bestrijden! 

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van motten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
motten-bestrijden
motten

Kosten mottenbestrijding

Vind je het lastig om motten te bestrijden of wil je het liever door gespecialiseerde mottenbestrijders laten doen? Ongediertebestrijder Rotterdam staat dan voor je klaar! Onze mottenbestrijders hebben jarenlang ervaring opgebouwd en weten als geen ander hoe ze jou kunnen helpen.

Aangezien elke situatie anders is, is het lastig om van te voren een concrete prijsopgave te noemen. Daarom raden we je aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ook kunnen we desgewenst langskomen op locatie om te inspecteren wat nou de exacte situatie is. Zodoende kunnen we een glashelder kostenoverzicht voor je opmaken. Neem daarom contact met ons op zodat we je kunnen uitleggen wat de kosten van mottenbestrijding kunnen zijn in jouw geval.

 • Professionele mottenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
 • Spoeddienst 24/7

Motten herkennen?

Motten komen meestal daar waar er niet goed wordt schoongemaakt. Ze level namelijk van bacteriën, plantaardige en dierlijke eiwitten. Vooral wanneer dit lang wordt verwaarloosd kunnen er al meerdere motten aangetroffen worden. Dit is dan waarschijnlijk doordat de volwassen motten zich hebben voortgepland in huis of ze hebben simpelweg hun eitjes gelegd binnenshuis. De larven van de motten die vreten het meeste aan plantaardige en dierlijke eiwitten. Denk daarbij maar aan je kleding dat is gemaakt van wol, dons of leer. Of de tapijt en dergelijke spullen die van dierlijke of plantaardige producten worden gemaakt.

De larven vreten zich aan deze spullen, en wanneer je dit verwaarloosd is de kans groot dat je dan gaten of schade in je spullen krijgt. Daarom is schoonmaken zo belangrijk! Motten herken je vaak aan de bruinachtige kleur en zijn vlinderachtig. Ze zijn gemilddeld ongeveer 15 millimeter lang. De larven van kleermotten daarentegen kunnen gemiddeld 10 millimeter lang zijn en wanneer de larven zich verpoppen kunnen ze gemiddeld acht millimeter lang zijn.

Motten in huis voorkomen?

Zoals we eerder aangaven is schoonmaak en hygiëne een goede tegenmaatregel tegen motten en andere ongedierte. Als je vermoeders hebt dat je kleding wordt aangetast door motten, kan het zijn dat de larven dit hebben gedaan. En dan kan het net zo goed zijn dat er ook nog steeds eitjes in zitten van de motten. Wat je kun doen om verdere schade te voorkomen is dat je de kleding gaat wassen op hoge temperaturen, minstens 50 graden en ongeveer een uur lang. Of je kan tot 70 graden graden gaan en een half uur erover doen. Afhankelijk van de schade die de motten hebben veroorzaakt kan je voor je zelf uitmaken of het wassen het nog wel waard is. Anders kan je het net zo goed weggooien.

Stomen en reinigen kan helpen!

Naast op hoge temperaturen wassen van je kleding kan je de kleding ook in de vriezer leggen. Als je dat bijvoorbeeld onder het vriespunt doet voor ononderbroken een week lang, zullen de larven uitsterven en ben je verzekerd dat ze niet nog meer schade zullen aanrichten. Nogmaals, ga bij je zelf na of dit het waard is. Als de kleding te veel is aangetast is dat zonde van je tijd! Een andere mogelijkheid is, is dat je je kleding brengt naar de stomerij. De stomerij gebruikt hoogstwaarschijnlijk chemische chemicaliën tijdens de behandeling en reiniging van de kleding, waardoor eventuele larven en eitjes van de motten volledig bestreden zullen worden. Nog steeds blijft het advies om je huis en kledingkasten sowieso goed schoon te maken op regelmatige basis!

Professionele mottenbestrijding nodig?

Wanneer bovenstaande middelen niet helpen raden we je aan om professionele mottenbestrijders in te schakelen voor mottenbestrijding. Onze mottenbestrijders beschikken of effectieve bestrijdingsmiddelen die ervoor zullen zorgen dat de motten bestreden zullen worden, maar ook voorkomen! Na de bestrijding van motten zullen onze bestrijders je duidelijk en deskundig uitleggen hoe je motten in huis voortaan kunt voorkomen. Kleding of tapijt maakt niet uit, wij weten met alles raad!

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk materiaal

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzaam materiaalgebruik

De materialen die wij gebruiken zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor je met minder herhalende behandelingen goedkoper uitkomt.

deskundig-advies

Deskundig advies

Omdat veel bestrijdingsmiddelen slecht voor je gezondheid kunnen zijn, kunnen wij je hierin van deskundig advies voorzien.

echo-friendly-icon

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel signaleren waar er ongedierte aan het nestelen is, bijvoorbeeld bij de dragende balken in je houten vloer. Dit voorkomen is veel goedkoper dan te laat ingrijpen!

Ongediertebestrijding in Rotterdam

Onze bestrijders zijn professionals in hun vak en kunnen je helpen met een oplossing op maat, die past bij ieder budget. Wil je advies of wil je dat wij met je meedenken? Als Ongediertebestrijder Rotterdam staan we graag voor je klaar!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen?

Bij spoed snellen wij z.s.m naar uw locatie. Onze spoeddienst staat te allen tijde klaar om u te helpen!

Wat zijn de kosten om motten te bestrijden?

Helaas is het moeilijk om een prijsopgave van te voren te kunnen geven zonder dat wij de situatie bekeken hebben. De mottenbestrijder moet eerst op locatie komen om de situatie te kunnen inspecteren.

Hoe weet ik wat voor motten ik in huis heb?

Mocht u niet zeker weten met wat voor motten u te maken heeft, probeer dan een foto te maken en deze naar ons per mail toe te sturen. Onze gespecialiseerde mottenbestrijders zullen u aangeven met wat voor mottten u te maken heeft.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Rotterdam te werk?

Onze mottenbestrijders gaan methodisch aan de slag. Eerst kijken we om wat voor soort motten het gaat. Daarna naar waar de motten zich bevinden en hoelang ze al aanwezig zijn ongeveer. Daarna gebruiken we speciale hulpmiddelen om de motten op te sporen en een blijvende oplossing te neerzetten.

Geven jullie ook garantie?

Wij gaan altijd deskundig aan de slag en pakken de motten dermate aan. De kans op herhaling van het probleem wordt dan minimaal. Helaas is het niet mogelijk om dit altijd 100% te garanderen. Daarom raden wij onze klanten aan om periodiek een controle ter preventie uit te laten voeren. Zo kunt u zeker weten dat u verlost bent van de motten.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens jullie werkzaamheden?

Het kan zo zijn dat de motten in huis al gezorgd hebben voor schade. De kans is klein dat uw verzekeraar een vergoeding zal geven. Als onze bestrijdingsmethode zal zorgen voor schade, dan zullen wij u uiteraard hierover van bij aanvang informeren. Is er schade ontstaan door ons, dan vergoeden wij deze in de meeste gevallen. Gelukkig komt het zelden voor dat wij schade achterlaten en hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Hoe vaak moeten jullie langskomen om het probleem op te lossen?

Heeft u ons ingeschakeld om motten te bestrijden? Wij doen ons uiterste best om u in één keer te verhelpen van motten. Wij zullen u vooraf aangeven wat de arbeidsduur zal zijn om u te verlossen van motten.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Rate this page
Call Now Button