Motmuggen bestrijden

Ongediertebestrijder Rotterdam kan u snel en effectief helpen bij het bestrijden van motmuggen!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van motmuggen bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele motmuggenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Afspraak maken

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

 Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Doeltreffend motmuggen bestrijden?

Regelmatig komt het voor dat mensen motmuggen in hun woning of bedrijf motmuggen tegenkomen. Haast op dagelijkse basis helpen wij ook daarom onze klanten in het bestrijden van motmuggen. Door de jaren heen zijn wij dus inmiddels gespecialiseerd hierin.

Motmuggen kunnen zich snel verspreiden of voortplanten, waardoor de kans op een plaag serieus aanwezig is. Voorkomen daarom dat je last krijgt van motmuggen in huis of bedrijf en schakel een ervaren motmuggen bestrijder in. De vrouwtjes motmuggen kunnen in een dag meer dan 100 eitjes leggen!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van motmuggen bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
motmuggen-bestrijden
motmuggen

Hoe kan ik een motmuggenplaag herkennen?

In de zomer is de kans het grootst dat je te maken zult krijgen met een motmuggenplaag. En dan maakt hiet niet uit of het een warme, droge of natte zomer is. Een van de meest herkenbare signalen bij motmuggen is misschien wel het feit dat ze niet een sterke vliegcapaciteit hebben.

Daarmee bedoelen we dat motmuggen doorgaans per vliegbeurt tussen 1 a 2 meter kunnen rondvliegen. Dat is dan een indicatie dat ze dicht bij de bron zullen blijven die hun aangetrokken heeft. Ze hebben een driehoekig uiterlijk en zijn donker van kleur.

 • Professionele motmuggenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
 • Spoeddienst 24/7

Motmuggen van buiten voorkomen?

Motmuggen behoren tot de soort ongedierte die graag in de buurt komen van stilstaand water. Bij vochtige plekken kunnen ze dan hun eitjes leggen. De larven vreten aan de bacteriën die rondom het water bevinden. Daarom denken mensen vaak aan de riolering of vijvers bij motmuggen. Wanneer afvoerputjes of leidingen die ondergronds zijn gevestigd in verbinding staan met de plekken waar motmuggen zich bevinden, zullen de motmuggen geheid naar boven komen vliegen. Het is dus zaak dat leidingen of afvoerputjes goed onderhouden worden en niet verwaarloosd worden. Desnoods kunnen leidingen of afvoerputjes afgedekt worden tot er reparatie of onderhoud aan te pas komt. Zo kan je alsnog voorkomen dat er motmuggen omhoog komen. Zorg er ook voor dat de omgeving van afvoerputjes en leidingen goed schoon zijn. Als er bijvoorbeeld afval of etensresten liggen, kunnen de motmuggen zich ook hier gaan rondvreten en verspreiden. 

Motmuggen in huis voorkomen?

Meestal komen motmuggen in huis via buiten. En dat gebeurt dan via de rioolleidingen, waterleidingen of afvoerputjes. Wat je daarom kunt doen om motmuggen in huis te voorkomen, is dat je deze leidingen en putjes goed schoonmaakt. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is kokend water gemixt met bleekwater of azijn door de leidingen of putjes spoelen. Wanneer deze dan gereinigd zijn, zijn ze geen ideale plek meer voor de motmuggen om eitjes te leggen, omdat de larven niet kunnen groeien zonder de aanwezigheid van bacteriën. Je kunt het kokende water ook mixen met sodawater, en dit geeft hetzelfde reinigende en preventieve effect.

Schoonmaken helpt tegen motmuggen!

Wat je ook kunt doen is dat je simpelweg je huis goed schoonmaakt. Een schoon omgeving vermindert de kans op de aanwezigheid van motmuggen. Viezigheid trekt immers bacteriën aan en motmuggen leven van bacteriën. Schoonmaken hoeft niet per sé te betekenen dat je gaat schrobben en boenen. Je kan ook de motmuggen met een stofzuiger opnemen. Dan voorkom je dat de volwassen motmuggen zich nog gaan voortplanten. Gooi wel de stofzuigerzak na gebruik meteen weg, want de kans bestaat dat de motmuggen alsnog eruit kunnen vliegen. 

Motmuggenplaag zelf bestrijden in huis?

Als je de tips hierboven hebt gevolgd kan je prima motmuggen zelf bestrijden in huis. Maar soms kan het zijn dat je te maken hebt met een plaag. Dan is het lastig om vast te stellen waar de motmuggen, en met name de eitjes en larven, zich bevinden. Want die zijn juist het moeilijkste om te zien! In dergelijke gevallen raden we het oprecht aan om een professionele motmuggenbestrijder in te schakelen. Bij een motmuggenplaag heb je vakkundige ongediertebestrijders nodig die systematisch de plaag kunnen bestrijden. Een plaag is moeilijk volledig weg te krijgen, daarom moeten er specialisten aan te pas komen!

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk materiaal

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzaam materiaalgebruik

De materialen die wij gebruiken zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor je met minder herhalende behandelingen goedkoper uitkomt.

deskundig-advies

Deskundig advies

Omdat veel bestrijdingsmiddelen slecht voor je gezondheid kunnen zijn, kunnen wij je hierin van deskundig advies voorzien.

echo-friendly-icon

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel signaleren waar er ongedierte aan het nestelen is, bijvoorbeeld bij de dragende balken in je houten vloer. Dit voorkomen is veel goedkoper dan te laat ingrijpen!

Ongediertebestrijding in Rotterdam

Onze bestrijders zijn professionals in hun vak en kunnen je helpen met een oplossing op maat, die past bij ieder budget. Wil je advies of wil je dat wij met je meedenken? Als Ongediertebestrijder Rotterdam staan we graag voor je klaar!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor motmuggen bestrijden?

Bij spoed komen wij snel op locatie om motmuggen te bestrijden. Onze spoeddienst staat 24/7 voor motmuggenbestrijding!

Wat zijn de kosten voor motmuggenbestrijding?

Het is lastig om een prijsopgave te kunnen geven zolang wij niet bekend zijn met de situatie. Onze motmuggenbestrijder moet eerst op locatie komen om het motmuggenprobleem te kunnen begrijpen.

Hoe weet ik wat voor motmuggen ik in huis heb?

Als u niet zeker weet met wat voor motmuggen u te maken heeft, stuur ons dan een foto per mail van de motmuggen in uw huis of bedrijf. Onze motmuggenspecialist zal u dan graag aangeven met welke motmuggen u te maken heeft.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Rotterdam te werk bij het motmuggen bestrijden?

Onze motmuggenbestrijders gaan stapsgewijs te werk. Eerst kijken we om welke type motmuggen het gaat, waar de motmuggen voorkomen, en hoelang de motmuggen al mogelijk aanwezig zijn. Hiernaast maken we gebruik van specialistishe apparatuur om de motmuggen te traceren bij de bron en leggen we een passende oplossing aan.

Geven jullie ook garantie bij motmuggen bestrijden?

Wij gaan vakkundig aan de slag altijd en pakken het motmuggenprobleem doelgericht aan bij de bron. De kans op herhaling van het motmuggenprobleem bij u thuis of uw bedrijf is daarom klein. Echter kunnen wij dit niet altijd met 100% garanderen. Daarom willen wij u meegeven om een poosje na de motmuggenbestrijding een controle ter preventie te laten uitvoeren. Zo kunt u er zeker van zijn dat u af bent van de motmuggen!

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de motmuggenbestrijding?

Het kan voorkomen dat de motmuggen al voor schade hebben gezorgd in uw huis of bedrijf. Wellicht zal de verzekering dat niet vergoeden. Mocht het gebeuren dat de motmuggenbestrijding van ons zal leiden tot schade, dan zullen wij dit aangeven bij u. Eventuele schade die door ons is veroorzaakt vergoeden we wel in de meeste gevallen. Het komt vrijwel nooit voor dat wij per abuis schade veroorzaken bij het motmuggen bestrijden en daarom hoeft u zich dus geen zorgen te maken!

Hoe vaak moeten jullie langskomen om het motmuggenprobleem op te lossen?

Heeft u ons ingeschakeld voor motmuggenbestrijding? Zo snel mogelijk zullen wij u verhelpen van het motmuggenprobleem. Wij zullen u vooraf informeren over de bestrijdingsduur van de motmuggen.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Rate this page
Call Now Button