Houtworm bestrijden

Simpel en effectief houtwormen bestrijden!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Afspraak maken

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

 Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Vlug en simpel houtworm bestrijden

Zodra je merkt dat je last hebt van boktorren of houtwormen kan het meestal al te laat zijn. Verschillende houten voorwerpen, vloeren, allerlei meubels en daken zijn niet veilig voor houtwormen. Zonder dat je het door hebt zullen ze meterslange tunnels in het hout vreten.

Dit kan ervoor zorgen dat de draagkracht van het hout in gevaar komt, wat weer kan leiden tot andere vervelende situaties. Wij kunnen jou alvast aangeven dat bestrijdingsmethoden voor particulieren niet altijd doeltreffend zijn. Het bestrijden houtworm of boktor bestrijding kun je daarom het beste aan onze gespecialiseerde bestrijders overlaten.

Onze ervaren bestrijders hebben alle kennis en kunde in huis om ervoor te zorgen dat het probleem bij de oorzaak doeltreffend wordt aangepakt.

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
houtworm-bestrijden
houtworm

Veel voorkomende plekken voor houtwormen in huis

Houtwormen zijn gek op hout, zoals de naam ook al doet suggereren. Bijvoorbeeld vurenhout, grenen of eikenhout zijn dan ook houtsoorten waar de houtvorm het vaakst voorkomt. De boktor kan daarentegen zowel kernhout als spinhout beschadigen.

Houtwormen en boktorren kunt u daarom op vele plaatsen tegenkomen in huis. Meubels bijvoorbeeld zijn meestal (deels) van hout, waardoor het doorgaans voorkomt dat houtwormen ook hierin bestreden moeten worden. Stoelen, krukken of banken zijn daar een paar voorbeelden van.

Tijdens het bestrijden wordt een meubel vaak compleet behandeld. Tevens zijn kasten niet veilig voor houtwormen. Meestal gaat het dan om kasten die al jarenlang op een droge plek stonden, zoals in de schuur of op de zolder.

 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
 • Spoeddienst 24/7

Van houtworm afkomen?

Houtwormen bestrijden is geen simpele klus. Omdat het hele kleine beestjes zijn is het dus zaak dat je ze compleet weg werkt. En niet alleen de volwassen houtwormen zijn van belang dan. Ook de larven en de eitjes die doorgaans moeilijker te zien zijn moeten bestreden worden. Anders heb je immers de kans dat ze binnen een mum van tijd terugkomen! Je kan houtwormen zelf bestrijden, maar dat moet je dan wel veilig en verantwoord doen, want bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk voor mens en mileu zijn. De bestrijdingsmiddelen kan je eenvoudig opzoeken online. Maar hou wel rekening met de gebruiksaanwijzing!

Houtworm bestrijden in huis met gif?

Je kunt houtworm zelf bestrijden in huis. Dat kan bijvoorbeeld met houtworm gif, wat ook wel de ‘houtwormdood’ wordt genoemd. Deze kun je online of bij de dierenwinkel aanschaffen weliswaar, maar het is nog steeds riskant en gevaarlijk voor de gezondheid. Als je uit ervaring weet waar je mee bezig bent, probeer het zouden we zeggen. Maar met gif kan je beter geen risico nemen en daarom zullen wij je altijd aanraden om een deskundige houtwormbestrijder in te schakelen.

Houtworm tegen gaan met petroleum?

Houtworm zelf bestrijden met petroleum kan je ook als optie zien. Wat je dan kan doen is het petroleum aanbrengen en smeren op het hout waar de houtwormen zich bevinden. Het voordeel voor jou is dat de houtwormen zullen doodgaan. Maar enkel de houtwormen die in aanraking zullen komen met het laag petroleum. De eitjes, larven en overige volwassen houtwormen die op andere lagen binnen het hout bevinden zullen nog steeds blijven voortbestaan en vermenigvuldigen. Het nadeel is dus dat houtworm bestrijden met petroleum niet altijd geheel doeltreffend is.

Houtworm voorkomen met kou of hitte?

Houtwormen zijn slecht bestand tegen relatief hoge en lage temperaturen. Daarom is een mogelijkheid om hout dat aangetast wordt door houtwormen een kwartier tot een half uur op te warmen tot boven de 60 graden Celsius. Dit kan bijvoorbeeld in de magnetron of in de oven. De eitjes en de larven zullen dan hoogstwaarschijnlijk doodgaan. De volwassen uiteraard ook. Wat je ook kunt doen is om het hout dat aangetast wordt door houtwormen te plaatsen in een vriezer of vrieskast. Doe dit dan zeker een week lang minimaal zonder het hout eruit te halen. Hoe langer je het hout in de koude temperatuur laat, hoe hoger de kans dat de houtwormen volledig bestreden zullen worden. Het nadeel van hoge en lage temperaturen is het feit dat het formaat van het hout altijd variabel is. Je kunt daarom geen relatief grote hout kwijt in een magnetron of vriezer. Hout van je meubels of van je vloer wordt dan lastig. Voor een complete aanpak is het daarom beter om professionals in te schakelen!

 

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk materiaal

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzaam materiaalgebruik

De materialen die wij gebruiken zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor je met minder herhalende behandelingen goedkoper uitkomt.

deskundig-advies

Deskundig advies

Omdat veel bestrijdingsmiddelen slecht voor je gezondheid kunnen zijn, kunnen wij je hierin van deskundig advies voorzien.

echo-friendly-icon

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel signaleren waar er ongedierte aan het nestelen is, bijvoorbeeld bij de dragende balken in je houten vloer. Dit voorkomen is veel goedkoper dan te laat ingrijpen!

Ongediertebestrijding in Rotterdam

Onze bestrijders zijn professionals in hun vak en kunnen je helpen met een oplossing op maat, die past bij ieder budget. Wil je advies of wil je dat wij met je meedenken? Als Ongediertebestrijder Rotterdam staan we graag voor je klaar!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor het houtworm bestrijden?

Bij noodgevallen zijn wij snel op locatie. Onze spoeddienst staat 24/7 klaar voor houtwormbestrijding!

Wat zijn de kosten voor houtworm bestrijden?

Het is lastig om een prijsoverzicht te geven zonder dat wij het houtwormprobleem gezien hebben. De houtwormbestrijder moet eerst op locatie komen om het houtwormprobleem te kunnen zien.

Hoe weet ik wat voor houtwormen ik in huis heb?

Als u niet zeker weet met welke houtwormen u te maken heeft, probeer dan een foto te maken van de houtwormen en stuur de foto naar ons per mail. Onze houtwormenspecialist zal u meteen vertellen met wat voor houtwormen u te maken heeft.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Rotterdam te werk?

Onze houtwormbestrijders gaan professioneel te werk. Eerst kijken we om wat voor houtwormen het gaat, waar de houtwormen bevinden, en hoelang de houtwormen er al zijn. Nadien maken we gebruik van apparatuur om de houtwormen bij de bron te vinden en zorgen we voor de beste oplossing voor u.

Geven jullie ook garantie voor houtworm bestrijden?

Wij gaan altijd doelgericht te werk en pakken het probleem specialistisch aan. De kans op herhaling van het houtwormprobleem is dan minimaal. Maar, het is helaas niet mogelijk om dit altijd 100% te garanderen. Hierdoor adviseren wij u om een poos na de houtwormbestrijding een preventie-inspectie uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat u verlost bent van de houtwormen.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de houtwormbestrijding?

Het kan voorkomen dat de houtwormen al gezorgd hebben voor schade in huis. De kans is klein dat uw verzekeringspolis dit zal vergoeden. Mocht het uitblijken dat onze houtwormbestrijding zal zorgen voor schade, dan gaan wij u hierover van tevoren op de hoogte stellen. Is er schade ontstaan door ons tijdens de houtwormbestrijding, dan betalen wij de schade in de meeste gevallen. Dit komt echter minimaal voor, daarom hoeft u zich dus geen zorgen over te maken!

Hoe vaak moeten jullie langskomen voor de houtwormbestrijding?

Heeft u ons ingeschakeld voor houtwormbestrijding? Wij doen er alles aan om u in 1 keer te verhelpen van het houtwormprobleem. Van te voren geven wij u aan wat de behandelduur zal zijn om u te verlossen van de houtwormen.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Rate this page
Call Now Button